bok-glas-fles.png

Razende Bok

Begin september breekt de meteorologische herfst aan en is het tijd voor donker bier. Bokbier! Brouwmeester Maurice kreeg kort na oprichting van de familiebrouwerij al een aanvraag voor een bokbier. Schoonzoon Sander Visser wilde heel graag in november met iets nieuws en eigens proosten wanneer hij met dochter Marinka Diks trouwde.

Maurice sloot zich af van de buitenwereld en schreef een nieuw recept voor een ondergistend en op originele wijze gebrouwen bokbier: Razende BOK.

Razende BOK dankt zijn naam aan de enorme zandplaat ten zuiden van Texel, de Razende Bol.  Een onbewoond eilandje (op een enkele zeehond en struner na) waar de metershoge golven rondom vrij spel hebben. 

Razende BOK is een origineel ondergistend gebrouwen bokbier van 6.5% alcohol vol. De vele verschillende geroosterde moutsoorten geven dit bijzondere bokbier zijn karakteristieke en rijke karamel- en koffietonen. Een moutig en donkergekleurd herfstbokbier voor speciale momenten in donkere dagen. Wat wordt jouw moment?

temperatuur wit6 - 7 ºC

percentage wit6,5% Alc. vol.

seizoensbierglas witSeizoensbierglas

Onze bieren

 • Eilandpilsener

  Eilandpilsener

  Ongefilterd

 • Eilandkriebel

  Eilandkriebel

 • Razende Bok

  Razende Bok

 • Witte Texel-Aar Weizen

  Witte Texel-Aar Weizen

  alleenverkrijgbaaroptexel

  Familiebrouwerij Diks logoSmaakmakers in bier

  Familiebrouwerij Diks 

  Molenstraat 84, 1791 DM Den Burg - Texel (postadres)

  Telefoon: 06 - 5796 1647 - E-mail:

  Please publish modules in offcanvas position.

  Panel

  Laatste nieuws

  Witte Texel-Aar Weizen

  Ons nieuwste bier Witte Texel-Aar Weizen

  ZOMER OP TEXEL! Tijd voor een WITTE TEXEL-AAR WEIZEN. Een heerlijk zomers WEIZENBIER gebrouwen met Tarwe van Texel. (Bedankt Bakkerij Timmer) Een echte dorstlesser voor de warme zomerse dagen. Met 4.9% Alc.Vol. is dit bovengistende bier het Eilandzonnetje in…
  Welkom bij Familiebrouwerij Diks
  Leuk dat je onze site bezoekt, we zijn verplicht om te vragen naar je leeftijd.